08. 09. 2024 Miriama 31°C Skoro jasno

5km Spomienkový Beh/Chôdza

21.09.2023 Autor: Externý prispievateľ, Foto: FB
Termín: 23.09.2023 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
Charitativny beh 23.9.2023 BA Petrzalka

Zdroj: FB

Srdečne Vás pozývame, v sobotu dňa 23. septembra 2023 o 16:00 na 10. ročník charitatívno – športového podujatia – „5km Spomienkový Beh/Chôdza“ na počesť tých mužov a žien v uniforme, ktorí stratili to najcennejšie pri službe verejnosti, vlastný život. 
Podujatie sa uskutoční v Bratislave, Petržalke pri Múzeu Petržalského opevnenia. 
Vstupné je dobrovoľné, so zaujímavým sprievodným programom, aj pre deti, ktorý sa začína už od 13:30.  

Už 10 ročník behu organizuje v spolupráci s partermi a s mediálnou podporou Ministerstva vnútra Slovenskej republiky občianske združenie OZ INNITOR.  Účelom tohto charitatívno-športového podujatia je uctenia si pamiatky príslušníkov právo presadzujúcich zložiek (Polícia, Mestská polícia, Zbor väzenskej a justičnej stráže, Finančná správa, Vojenská polícia ), ktorí pri výkone služby prišli o život.

Beh sa tradične začína pri Múzeu petržalského opevnenia na Viedenskej ceste v Petržalke (kúsok od rakúskych hraníc, v lokalite je bezproblémové parkovanie), registrácia sa začína od 14:00. o 16:00 sa začne samotný beh.   

Toto podujatie je určené naozaj pre všetkých, či už jednotlivcov, ako aj rodiny s deťmi,  príjemnú, 5 km dlhú trasu je možné absolvovať behom, krokom, na bicykli, s kočíkom, vítaní sú samozrejme aj účastníci so psíkmi. Trať je možné absolvovať aj s kočíkom. 

Aj tento rok je pre deti a účastníkov pripravený program pred, aj po behu, vrátane tomboly so zaujímavými cenami. V spolupráci s mobilným športovo-streleckým krúžkom Lynx Diabolka je od 13.30 pripravená streľba pod vedením bývalého profesionálneho snipera z Útvaru osobitného určenia (OSU). Súčasťou podujatia bude aj ukážka výstroje a výzbroje. Príjemné športové popoludnie môžu účastníci spojiť s bezplatnou prehliadkou opevnenia - bunkra BS-4. 

Toto podujatie je bez vstupného, dobrovoľný príspevok bude požitý na podporu činnosti OZ INNITOR a pokračovanie v tradícii spomienkových podujatí, medzi ktorými je aj snaha o vybudovanie pamätníka.  

 

Napíšte komentár